0371 040 434 0732 040 434
Főoldal » Biztonsági szabályok

A COVID-19 FERTŐZÉSVESZÉLY MEGELŐZÉSIS SZABÁLYAI ÉS AJÁNLÁSAI

Tisztelt Kalandpark-látogató Vendég!

A jelenlegi Covid-19 koronavírus járványveszély miatt felhívjuk tisztelt figyelmüket, hogy a parkunk által biztosított szolgáltatásokat mindenki saját felelősségére veheti igénybe!

Az Adrenalin Park csapata mindent megtesz, hogy a fertőzés veszélye a lehető legkisebb legyen, ennek értelmében az alábbi szabályok meghozatalát tartjuk indokoltnak.

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK A COVID-19 IDEJÉN

 1. Parkunkba csak olyan személy léphet és az egyes szolgáltatásainkat az veheti igénybe, aki az elmúlt 14 napban NEM állt kapcsolatban valószínűsített vagy megerősített új koronavírussal fertőzött személlyel és NINCS semmilyen légúti fertőző betegségre utaló tünete (pl. láz, köhögés, akut légzési nehézség stb.)
 2. Sorbanálláskor tartsák be az 1,5-2 m biztonsági távolságot!
 3. Ajánlásunk alapján a 65 év fölötti kisérők saját biztonságuk érdekében jelenleg kerüljék a parkban való tartózkodást!
 4. Szabadtéri teraszunk a fennálló rendszabályok és törvények megtartásával működik
 5. A fokozottan veszélyes fertőzés-hordozó személyes tárgyakat (papír zsebkendő, szalvéta, betét) szigorúan csak az erre kijelölt kukákba szabad eldobni!
 6. Alkalmazzák a fertőzést megelőző óvintézkedéseket (kézmosás/fertőtlenítés, a kar könyökhajlatába tüsszentés/köhögés, kerülni a szem/száj érintését stb)
 7. A kalandpark használatára vonatkozó kötelezettségvállalás kiegészítéseként minden látogató aláírásával igazoltan is nyilatkozik az Általános szabályok Covid-19 idején betartásáról!

FELSZERELÉS KIADÁSA ÉS PÁLYAHASZNÁLATI SZABÁLYOK A COVID-19 IDEJÉN

 1. Az egyes akadályelemeken, létrákon, valamint minden platformon egyszerre egyetlen személy tartózkodhat!
 2. A zárt (egészujjas) kesztyűk használata kötelező. Hozhatnak magukkal, vagy vásárolják meg a Recepción!
 3. A kalandpark területén kérjük betartani az 1,5 – 2 méteres biztonsági távolságot két személy között!
 4. A fertőtlenített, kötelező biztonsági felszerelést kiadását a kalandpark alkalmazottai végzik
 5. Az eligazítás és oktatás egyénileg történik, vagy kiscsoportok számára
 6. A pályákon való indulást a kalandpark munkatársai koordinálják
 7. A park területén kerüljék a csoportosulást! Kivételt jelentenek az egy háztartásban élők (család)
 8. A gyermekeket kötelező módon egy felnőtt kíséri, felügyeli!
 9. A szájmaszk használatát a földön tartózkodás időszakára ajánljuk. Zárt térben (a menedékházban) használata kötelező.
 10. A pályákon kockázatot jelenthet a szájmaszkban végzett fokozott testmozgás.
 11. A kalandpark által biztosított kézfertőtlenítőt érkezést követően és távozás előtt egyaránt ajánlatos igénybe venni.
 12. Minden korábbi, az Adrenalin Park területén alkalmazott szabály érvényben marad.

A biztonsági távolság betartása érdekében:

 • Ne hagyják felügyelet nélkül a kiskorúakat
 • Kerüljék az olyan helyzeteket, amelyekben elengedhetetlen a kalandpark munkatársainak beavatkozása (pl. mentés az akadálypályákon)
 • Legyenek elővigyázatosak és fokozottan figyeljenek a kalandpark munkatársainak ajánlására

Köszönjük, hogy a fenti ajánlások és szabályok betartásával, minden kockázati tényező azonnali jelzésével vigyáz a vendégek és az Adrenalin Park munkatársainak egészségére!

Az Adrenalin Park vezetősége

============================

Biztonsági szabályok a kalandpályákon

 • Pályára lépés előtt minden alkalommal szükséges a moderátor engedélyét kérni!
 • A biztosító-, illetve pályatartó acélsodronyokat ne szorítsa a hóna alá!
 • A kantár hevederét soha ne csavarja a keze köré!
 • Folyamatosan ellenőrizze, hogy a heveder ne csavarodjon, gubancolódjon össze!
 • Folyamatosan ügyeljen arra, hogy a karabiner ne forduljon keresztbe és a zárszerkezete megfelelően záródjon vissza minden átcsatolás után!
 • A tiroli pályán való lecsúszás előtt alaposan ellenőrizze, hogy mindkét biztonsági karabiner rajta van-e a biztosító drótkötélen és a lecsúszó csigára föl van-e helyezve! A lecsúszó pályákon a csúszás csak akkor kezdhető meg, ha meggyőződött arról, hogy a pálya szabad és azon más nem tartózkodik!
 • Nekifutásból vagy ugrásból kezdeni a lecsúszást szigorúan tilos!
 • Lecsúszáskor csak a hevederét, vagy a lecsúszó csiga házát szabad fogni! A kezeit a csiga elé, a drótkötélre ráfogni szigorúan tilos!
 • Lecsúszásnál dőljön hátra, hogy a nyaka még véletlenül se kerüljön a drótkötél mellé, nehogy a kötél megsértse azt!
 • Amennyiben nem használja a csigát, mert az nem szükséges az adott akadály leküzdéséhez, akkor azt a beülőhöz kell csatolni, annak saját karabinerével! A felszerelésekbe beleugrani, a biztosító kötél szintje fölé mászni szigorúan tilos!
 • Vendégeink a kalandpályákat csakis saját felelősségre, a gyakorló pálya sikeres teljesítése után használhatják!
 • A mászófal és a fogásokkal ellátott fán való felkapaszkodás kizárólag a kalandpark munkatársai által, a földről végzett biztosítással engedélyezett.
 • Vendégeink felelősek a biztonsági előírások szigorú betartásáért illetve azért, hogy mindig biztosítsák magukat a zöld szalaggal megjelölt drótkötelekhez!
 • Egy akadályszakaszon (két platform között található szakasz) egy időben legfennebb 1 fő, platformonként egy időben legfennebb 3 fő tartózkodhat! Az akadálypályák teljes hosszában kötelező a biztonsági távolság betartása!
 • Saját biztonságuk érdekében folyamatosan ellenőrizzék a felszerelést és a biztosító eszközök állapotát!

A csoportos eseményekre (évfordulók, születésnapok, egyéb csoportos jellegű események) vonatkozó szabályok:

 • A standard belépő 2 órás kalandozásra ad lehetőséget; ezt az időt a felszerelés átvételének pillanatától ennek leadásáig számítjuk.
 • Ha vendégeink nem adják le felszerelésüket a 2 órás időkorláton belül, automatikusan óránkénti kiegészítőjegyet szükséges vásároljanak, amelynek kategóriánkénti ára a recepciónál van kifüggesztve.
 • Kérjük vendégeinket, hogy leadáskor a felszereléseket csak a kijelölt öltözető ponton, személyzetünk segítségével vegyék le. A felszerelés levétele bármely más helyen, segítség nélkül szigorúan tilos!
 • A biztonsági felszerelés viselésének idején szigorúan tilos bármilyen étel fogyasztása.
 • A park területén az alkoholmentes italok fogyasztása megengedett, kivételt képeznek ez alól a törékeny (pl. üveg) palackokban tárolt folyadékok.
 • A születésnapos vagy évfordulós csomagot vásárló vendégeink számára 2 óra inaktív tartózkodást biztosítunk a parkunkhoz tartozó pihenőövezetben; ebben az időintervallumban vendégeink bátran fogyaszthatják az eseményre hozott ételeket és italokat.
 • Ha a születésnapos vagy évfordulós csomagot vásárló vendégeink meg szeretnék hosszabbítani a 2+2 órás programot (2 óra aktív kalandozás és 2 óra inaktív pihenés) újabb óra inaktív pihenéssel, 5 lej/fő/óra értékű kiegészítő jegyet vásárolhatnak.
 • A kalandpályák között kötelező a védősisak használata, ezért kérjük minden kedves vendégünket, úgy felnőtteket, mint kísérőket és látogatókat, hogy kötelező módon viseljék ezt, míg a park területén tartózkodnak. Védősisakot a recepciónál lehet bérelni, ennek ára 5 lej/fő.
 • Vendégeink biztonsága a legfontosabb számunkra, ezért kérjük látogatóinkat, hogy figyelemmel olvassák át Biztonsági szabályzatunkat és mindig figyeljenek felügyelőink tanácsaira.
 • Bármilyen olyan tárgy használata szigorúan tilos, amely veszélyeztetheti vendégeink biztonságát! Ezek közül külön kiemelnénk a petárdákat, tűzijátékokat és más pirotechnikai eszközöket.
 • Megkérjük vendégeinket, hogy fokozottan ügyeljenek a tisztaságra és a kalandpark területén ne szemeteljenek, ne dobjanak el papírdarabokat, műanyag csomagolásokat vagy háztartási hulladékokat! A hulladékok szelektív gyűjtése a kijelölt és felcímkézett tárolókban történik.
 • A biztonsági védőfelszerelések és az egyéb kalandparkos “utcabútorok” csakis rendeltetésüknek megfelelően használhatóak! Szigorúan tilos az asztalokra mászni vagy a lábat arra felrakni; tilos a függőágyba ugrani; tilos túlterhelni a padokat vagy platformokat.
 • Megkérjük vendégeinket, hogy figyeljenek személyzetünk javaslataira, működjenek velük együtt és tartsák be parkfelügyelőink utasításait. Minden szülőt és kísérőt arra kérünk, hogy szükség esetén a gyerekeiknek újra magyarázzák el a biztonsági szabályokat.
 • Figyelem! A biztonsági szabályzat többszörös megszegése és a parkfelügyelők figyelmeztetéseinek figyelmen kívül hagyása a vendég kizárását vonhatja maga után!