0371 040 434 0732 040 434
Acasă » Reguli de siguranță în parcul de aventură

REGULI ȘI RECOMANDĂRI ALE PARCULUI DE AVENTURĂ ÎN SCOPUL EVITĂRII RĂSPÂNDIRII COVID-19

Stimați vizitatori!

În prezenta situație de risc de infectare cu noul Coronavirus – Covid-19, vă atragem atenția, că participarea la activitățile oferite de parcul nostru implică respectarea unor reguli suplimentare și asumarea unor responsabilități personale.

Echipa Adrenalin Park face tot posibilul pentru a se asigura că riscul de infecție este redus la minimum. În consecință, considerăm justificată adoptarea următoarelor măsuri.

REGULI GENERALE ÎN CONTEXTUL COVID-19

 1. Accesul în parc și la serviciile oferite este permis doar persoanelor care în ultimele 14 zile NU au fost în contact cu o persoană diagnosticată cu Covid-19 sau suspectă de infectare cu noul Coronavirus, care NU prezintă simptome ale vreunei boli infecțioase respiratorii (de exemplu febră, tuse, tulburări respiratorii acute etc.).
 2. În așteptare, la rând, respectați distanța de siguranță de 1,5 m – 2 m între două persoane.
 3. Oaspeților și însoțitorilor cu vârsta de peste 65 de ani le este recomandat să evite parcul în acest moment, pentru propria lor siguranță!
 4. Utilizarea terasei în aer liber se face conform legislației în vigoare.
 5. Este interzisă aruncarea deșeurilor de igienă personală cu potențial ridicat de contaminare (batiste, șervețele, absorbante, etc.) altundeva decât în recipientele special semnalizate.
 6. Utilizați gesturile barieră de prevenire a infecției cu COVID-19 (spălarea/dezinfectarea mâinilor, tuse/strănut in cotul brațului),
 7. Suplimentar, față de regulile generale ale parcului de aventură, fiecare oaspete va semna o Declarație pe proprie răspundere de respectare măsuri și regulament în contextul Covid-19!

REGULI DE ECHIPARE ȘI UTILIZARE A TRASEELOR DE AVENTURĂ ÎN CONTEXTUL COVID-19

 1. Pe un joc aerian, pe o scară sau pe o platformă se va afla doar o singură persoană.
 2. Utilizarea mănușilor închise este obligatorie. Puteți aduce mănuși proprii (complet închise) sau puteți achiziționa de la Recepție.
 3. În parcul de aventură se menține permanent distanța de siguranță de 1,5 m -2 m între două persoane.
 4. Echiparea se va face sub supravegherea monitorilor parcului de aventură, cu echipamentul dezinfectat și pus la dispoziția oaspeților de către parcul de aventură.
 5. Instructajul se va face individual sau în grup restrâns.
 6. Startul pe trasee se va da coordonat de către monitorii parcului.
 7. Evitați gruparea mai multor persoane, excepție fiind familiile sau persoanele care trăiesc în aceeași gospodărie.
 8. Minorii vor fi obligatoriu însoțiți de un adult.
 9. Folosirea măștii este recomandată oaspeților la sol, în spațiile închise este obligatorie.
 10. Pe traseele de aventură, datorită efortului fizic, folosirea măștii poate reprezenta risc suplimentar.
 11. Folosiți dezinfectantul de mâini pus la dispoziția oaspeților, înainte de intrare și la plecare.
 12. Celelalte reguli standard de utilizare ale traseelor, echipamentelor și dispozitivelor de asigurare rămân în vigoare!

În vederea minimizării interacțiunii sub limita de 1,5 m: 

 • Nu lăsați copii de care răspundeți nesupravegheați!
 • Evitați pe cât posibil de a vă pune în situații ce necesită salvare la înălțime sau intervenția fizică din partea personalului.
 • Fiți vigilenți și atenți la instrucțiunile monitorilor.

Mulțumim frumos pentru respectarea recomandărilor de mai sus și comunicarea promptă a oricărei situații ce poate periclita sănătatea oaspeților și angajaților noștri.

Conducerea Adrenalin Park

==========================

Reguli de siguranță pe traseele de aventură

   • Intrarea pe traseele de aventură se poate efectua doar cu acordul monitorului!
   • Evitați poziționarea cablului de asigurare sub axila dumneavoastră!
   • Nu răsuciți lonja hamului în jurul mâinii!
   • Supravegheați în permanență lonja hamului să nu se răsucească, respectiv să nu se înnoade!
   • Supravegheați în permanență carabinierele de asigurare: să nu se răsucească lonjele, iar clapeta autoblocantă să fie în permanență închisă!
   • Înainte de coborârea pe traseele tiroliene, verificați dacă carabinerul de asigurare este închis și poziționat pe șaua scripetelui. Pe tiroliene se poate începe coborârea, dacă v-ați asigurat că traseul este liber.
   • Este strict interzisă coborârea cu avânt din săritură!
   • La coborârea pe traseul tirolian se poate ține lonja hamului sau șaua scripetelui descendent! Este strict interzisă prinderea cablului în fața scripetelui!
   • La coborârea pe tiroliene, poziția corectă a corpului este înclinarea pe spate cu picioarele înainte , pentru a evita frecarea de cablul de oțel!
   • Atunci când nu aveți nevoie de scripete pentru parcurgerea unui segment din traseu, fixarea acestuia de ham este obligatorie! Sunt strict interzise aruncarea de pe platformă și săritul peste cablul de asigurare!
   • Oaspeții parcului de aventură pot intra pe traseele de aventură, pe propria răspundere, doar după ce au parcurs în prealabil traseul de inițiere.
   • Cățărarea pe peretele de escaladă și pe copacul de escaladă se poate face doar sub supravegherea și fiind asigurat de la sol de către un operator. 
   • Oaspeții au obligația de a respecta regulile de siguranță, în mod special să fie în permanență asigurați cu carabinierele de cablurile de asigurare (marcate cu verde).
   • Pe un segment de traseu (porțiunea situată între două platforme) este permis accesul unei singure persoane, în timp ce pe platformă este permisă staționarea simultană a maxim 3 persoane. Distanța de siguranță trebuie menținută tot timpul.
   • Pentru siguranța dumneavoastră verificați tot timpul echipamentul și starea mijloacelor de asigurare.

Reguli de respectat în timpul evenimentelor de grup (aniversări, zile de naștere, diverse)

  • Durata standard de acces pe traseele de aventură: 2 ore (calculate de la momentul preluării echipamentului până la predarea acestuia).
  • Nepredarea echipamentului în termen de 2 ore echivalează cu extinderea duratei de acces pe traseele de aventură, calculat la tariful de oră suplimentară afișată pentru fiecare categorie.
  • Ulterior parcurgerii traseelor de aventură, oaspeții sunt rugați să se îndrepte spre zona de echipare/dezechipare pentru a se dezechipa și a preda echipamentul. Dezechiparea în alte zone decât cea special amenajată, este strict interzisă! Abia după dezechipare, se pot consuma alimentele agreate în prealabil (preparate de casă sau catering).
  • Este strict interzis consumul de alimente atunci când purtați echipamentul de aventură.
  • Hidratarea se poate face din recipiente necasante. Este interzisă utilizarea recipientelor din sticlă pe sau printre trasee.
  • Pentru grupurile ce au cumpărat pachetul zile de naștere, aniversări este permisă șederea inactivă în parc (la mese) pentru consumul alimentelor și băuturilor agreate în prelabil.
  • Dacă se dorește prelungirea șederii în parc peste cele 2 ore de aventură și cele 2 ore de relaxare oferite oaspeților ce au achiziționat pachetul zile de naștere și aniversări diverse, se va percepe o taxă minimă de 5 lei / oră /persoană.
  • Printre trasee este obligatorie purtarea căștilor de protecție. Toate categoriile de oaspeți – cățărători, însoțitori și vizitatori simpli – sunt obligați să poarte casca de protecție. Închirierea căștii de protecție costă 5 lei / cască și se achită la intrarea în parcul de aventură.
  • Siguranța oaspeților trebuie să fie pe primul loc. Vă rugăm parcurgeți regulamentul referitor la utilizarea echipamentului, ascultați sfaturile monitorilor parcului, informați personalul dacă remarcați ceva ce ar putea periclita siguranța tuturor în parc.
  • Folosirea obiectelor ce pot amenința siguranța cățărătorilor și oaspeților este stict interzisă! În această categorie includem: petarde, foc de artificii, confetti, etc.
  • Păstrarea curățeniei este obligatorie. Vă rugăm să nu aruncați hârtii, recipiente din plastic, ambalaje diverse și resturi menajere printre trasee și pe alei. Încercați să utilizați corepsunzător pubelele de colectare selectivă a gunoiului.
  • Folosirea regulamentară a obiectelor și mobilierului din parcul de aventură este obilgatorie. Nu puneți picioarele și nu vă urcați pe mese; nu vă aruncați în hamac; nu depășiți greutatea totală maximă recomandată pentru un hamac / o platformă / o bancă.
  • Vă rugăm țineți cont de recomandările, observațiile și avertismentele personalului din parcul de aventură. Vă rugăm îndrumați copiii spre respectarea regulamentului și acordarea atenției cuvenite observațiilor și avertismentelor formulate de către personal.
  • Din respect pentru mediu si ceilalți participanți la activitate, NU sunt admise recuzita de petrecere precum confetti sau baloane
  • Atenție! În situația unor abateri repetate de la REGULAMENT și a nerespectării instrucțiunilor sau recomandărilor primite, personalul este autorizat să vă solicite dezechiparea și părăsirea incintei parcului.